Järviluoman maatalousyhtymä sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kauhajoen Päntäneellä. Maatila siirtyi huhtikuussa 2020 veljeksille Mikolle ja Lasselle sukupolvenvaihdoksen myötä. Tilaa asuttavat nyt Marjo ja Mikko Järviluoma perheineen. Tila on ollut suvulla jo yli sata vuotta, nyt viidennessä polvessa. 

Maatalousyrittäjä veljekset Lasse ja Mikko Järviluoma

Veljekset ovat jo pienestä pitäen ollut mukana tilan töissä, kun tilalla on ollut kasvinviljelyä ja lypsylehmiä. Lypsylehmät laitettiin pois v. 2005, mutta viljelyä jatkettiin. Ennen sukupolvenvaihdosta mietimme että miten tilaa kehitettäisiin ja päädyttiin että tilalle otetaan Highland Cattle karjaa (=ylämaankarjaa) kasvinviljelyn lisäksi.  

Ensimmäiset highlandit tulivat tilalle vuonna 2016. Vuoden päästä siitä, jalostussonnimme Camillo Fox of Blocken tuli tilalle ja ensimmäiset pikkuvasikat syntyivät maaliskuussa 2018. Siitä on sitten meidän laumamme lähtenyt kasvamaan. Kaikki eläimet ovat meillä ulkona ympäri vuoden, kesäisin laiduntaen ja talvella syöden nurmilta korjattua säilörehua.

Maatalousyhtymän tuotantosuuntana on naudanlihan tuotanto sekä luomuviljan, palkokasvien ja nurmikasvien viljely. Tilaa pyöritetään koko perheen voimin yhdessä, myös tilan "vanha pari" on mukana toiminnassa. Lapsetkin ovat aina innokkaina menossa traktorin kyytiin kun viedään heinäpaalia eläimille 😊 Tilan miesväki vastaa pääasiassa eläinten päivittäisestä hoidosta, koneellisista töistä ja tilan kausitöistä. Yhdessä hoidamme lihanmyyntiä ja markkinointia. Kaikilla on myös tilan ulkopuolinen työ, joten maatilan työt painottuu iltaan.

Vuonna 2019 syksyllä aloitettiin lihan suoramyynti tilalta, Luomanvarren Highland - tuotemerkillä.

Eläimet teurastetaan ja leikataan mahdollisimman lähellä, kannattaen paikallista/lähialueen toimintaa. 

Vanhasta maitohuoneesta tehtiin pieni tilamyymälä. Myymälässä on laaja valikoima erilaisia tuotteita, mm. jauhelihaa, paistikuutioita, pihviä, paisteja, fileitä, säilykelihaa, palvilihaa ja erilaisia kausituotteita kuten makkaraa.

Myymälän aukioloajoista ilmoitamme facebook sivuillamme ja myymälä avoinna myös sopimuksen mukaan. 

Marjo on tällä hetkellä kotona kolmen pienen lapsen kanssa, joten myymälään pääsee kun ollaan kotosalla, 

soita tai laita viestiä aina ensin ja sovi ostoaika. Nähdään :)


Osoitteessa Keturinkyläntie 431, Päntäne. 

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme 😊Mikko Järviluoma 0400 456 552

Marjo Järviluoma 0400 533921