LIHAN OMINAISUUDET

Ylämaankarjan luonnollisesta ravinnosta johtuen sen liha on erittäin maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista. Ylämaankarjan pihvilihan vahva maku ns. riistan maku, syntyy ruokinnan perustumisesta laiduntamiseen ja korsirehuun, sekä pitkästä kasvatusajasta. Ylämaankarjan lihahan on mm.erinomaista pihvilihaa. Eläimen vapaa liikkuminen ja luontainen aktiivisuus aina teuraskypsyyteen asti, muokkaavat sen omaa rasvakudosta pehmeäksi, parantaen highland cattle - ylämaankarjan naudanlihan makua ja mureutta. Ylämaankarjan liha sisältää ihanteellisen määrän omega 3 ja omega 6 rasvahappoja. 


Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että highland cattle naudanlihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa.

Alla kuvattuna vertailu tutkimuksesta.